Vraag

De Provincie Utrecht heeft enkele jaren geleden vele foto’s vanuit de lucht laten maken van monumenten en andere (erfgoed-) locaties met een belangrijke waarde. Zo’n luchtfoto alleen zegt niet zoveel. Om ze goed te kunnen gebruiken is het belangrijk om te omschrijven wat er op de foto’s te zien is, waar het vliegtuig met de fotograaf zich bevond en wat de kijkrichting in het gezichtsveld van de foto is. Die gegevens ontbraken, wat goed gebruik van de foto’s in de weg stond.

Oplossing

Met HetVolk.org hebben wij een crowdsource project gestart waar vrijwilligers 2000 foto’s uit de hele colletie konden geo-refereren. Binnen 3 weken zijn alle foto’s door meer dan 150 enthousiaste vrijwilligers op de kaart gezet. Een fantastisch resultaat!

Met deze nieuwe informatie hebben we de website Utrechtinvogelvlucht.nl gemaakt. Iedereen kan de foto’s nu bekijken die door deze actie is verzameld. Je kunt als een vogel over het landschap vliegen en op meer dan 2000 punten inzoomen en een foto tevoorschijn laten komen. Je ziet actuele landschappen en stadsplattegronden onder dezelfde kijkhoek als de beelden die al lang tot het verleden behoren.

Zie www.utrechtinvogelvlucht.nl

Terug

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16