Vraag

De gemeente Amsterdam biedt met City Data een voorziening waar data voor iedereen beschikbaar zijn als API en hergebruikt mogen worden.

Hoe richt de gemeente Amsterdam een platform in, dat naast REST-API’s ook geografische web-services conform de OGC-standaarden levert?

Oplossing

Wij hebben de gemeente begeleid vanaf een Proof of Concept tot het realiseren van een productieplatform op basis van PostGIS, MapServer en Leaflet. Vervolgens hebben we de geografische services ingericht voor de thematische kaartlagen en de luchtfoto’s. De referentiekaart hebben we opnieuw ontworpen met een fris kleurenpalet die aansluit bij de huisstijl van de gemeente Amsterdam. Voor de inhoud putten we uit de Basisregistratie (Grootschalige) Topografie en typisch Amsterdamse brongegevens zoals de binnentuinen. De kaart is zo vorm gegeven, dat er een visuele samenhang tussen de zoomniveaus ontstaat en als referentiekaart dient voor andere thema’s. Deze referentiekaart is in 3 stijlen en 2 projecties (Rijksdriehoekstel én Spherical Mercator) uitgevoerd Bekijk de kaart

Terug

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16