Gastauteur: Josse de Voogd, onderzoeker geografie en stemgedrag

Er bestaan treffende spotprents waarin een kar met vierkante wielen wordt voortgetrokken terwijl een passant ronde wielen aanbiedt. “Nee dank u, we zijn te druk” is het antwoord van de zwoegende reizigers. Het beeld vat goed mijn omgang met verkiezingskaarten samen.

Lees meer

Webmapper introduceert Cartiqo: een nieuwe dienst waarin zij haar kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar bundelt. Cartiqo combineert open data van onder meer het Kadaster, het Centraal Bureau voor de Statistiek en OpenStreetMap in een interactieve kaart van Nederland. Zo krijgt de gebruiker een volledig werkbaar en startklaar kaartproduct waarin diverse datasets gecombineerd zijn.

Lees meer

Op dinsdag 29 mei ontmoetten zo’n 30 mensen elkaar in Utrecht voor de bijeenkomst Open Source Maps Platform: Front-end Map Viewer. De bijeenkomst vond plaats in ons Geodatalab bij de Social Impact Factory in samenwerking met het Kadaster, Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK), Datapunt van de gemeente Amsterdam, Code for NL en OSGeoNL. Het doel van deze bijeenkomst was om enerzijds te onderzoeken of NL Maps als basis kan dienen voor de ontwikkeling van een gezamenlijke kaart-viewer voor Nederlandse overheden en anderzijds om hier een community rond te vormen.

Lees meer

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16