Landkaarten tekenen voor SR18 Lifeline!

In het kader van Serious Request Lifeline organiseert het 510-team van het Nederlandse Rode Kruis samen met Webmapper op zaterdag 22 december een Mapathon in de Social Impact Factory in Utrecht. Help mee om landkaarten te tekenen voor hulpverleners en laat je sponsoren. Hoeveel gebouwen zet jij zaterdag op de kaart?

Serious Request Lifeline

Lifeline: teken een lijn op de kaart!

Met 3FM Serious Request: Lifeline zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich in voor het redden van levens. Dit jaar staan 3 doelen centraal: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Hulpverleners moeten weten waar ze moeten zijn, hoe daar te komen en hoeveel mensen er in het gebied wonen. Met gedetailleerde, recente landkaarten kan dat. Die zijn er voor veel gebieden op de wereld vaak niet. Help daarom mee om deze kaarten tekenen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Vooraf:

  1. Druk het sponsorformulier af
  2. Laat familie, vrienden en collega’s jouw tekenwerk sponsoren
  3. Kom zaterdag 22 december naar de Social Impact Factory

Ter plaatse:

  1. Neem plaats achter een laptop
  2. Trek met de muis de gebouwen over, die je op het satellietbeeld ziet
  3. Sla je werk regelmatig even op

510-team en Webmapper

De oppervlakte van de aarde beslaat 510 miljoen vierkante kilometer! Het 510-team van het Nederlandse Rode Kruis draagt bij aan open data-sets, data-analyse en kennisontwikkeling bij overheden en hulporganisaties om met humanitaire data effectiever te kunnen handelen voorafgaand én tijdens rampen. Onder de noemer Missing Maps organiseren zij Mapathons, waar vrijwilligers in OpenStreetMap landkaarten tekenen van gebieden met weinig en verouderde data.

Op het kantoor van Webmapper is iedere maand een validatie-sessie om de bijdragen van deze vrijwilligers na te lopen en goed te keuren. Met deze sponsoractie in het kader van Serious Request Lifeline brengen we onze samenwerking weer eens stapje verder. Tot zaterdag 22 december!

Samenvatting

  • Wat: landkaarten tekenen voor hulpacties
  • Wanneer: zaterdag 22 december van 10.00 tot 17.00
  • Waar: Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht

Nota bene: neem de ingang van brasserie “De Utrechter” en loop rechts na de keuken de trap op naar boven.

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16