Onbegluurd genomineerd voor SODA2018

Onbegluurd.nl, een initiatief van Geogap, Geoloep en Webmapper, is genomineerd voor de Stuiveling Open Data Award 2018. Op 4 oktober presenteren de 7 finalisten zich in Hotel New York, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de Innovation Expo. Spannend!

Stuiveling Open Data Award 2018.

Privacy en veiligheid

Onbegluurd vertaalt niet alleen saaie tabellen met cameralocaties in een fraai vormgegeven kaart, maar combineert verschillende open databronnen om inzicht te geven in het maatschappelijk dilemma tussen veiligheid en privacy én biedt gebruikers de mogelijkheid zelf het initiatief te herpakken door met open data een eigen keus te maken en een alternatieve route te berekenen.

Open data

De cameralocaties betrekken we van de opendata-portalen van de gemeente Amsterdam en Utrecht aangevuld met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Om het zichtveld van de camera’s te bepalen, worden de gebouwen uit de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) gebruikt. De fietsroutes berekenen we op basis van OpenStreetMap

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16