Alle wegen leiden naar het GeoFort - 1

Dat het GeoFort een van de leukste techniekmusea is, wisten we natuurlijk al lang! We aarzelden daarom ook niet, toen haar directeur Willemijn Simon van Leeuwen ons vroeg om mee te werken aan een video voor de online promotiecampagne rond de nominatie voor de BankGiro Loterij Museumprijs.


Screenshot video op YouTube
Alle wegen leiden naar Geofort

Frédérik Ruys en 422 South van het Vpro-programma Nederland van Boven animeerden de luchtfoto’s van Cyclomedia. Webmapper berekende op basis van het wegennetwerk van OpenStreetMap en de OSRM routeplanner de routes vanaf 3.000 willekeurige locaties in Nederland naar het GeoFort in Herwijnen.

Het blikveld van de kijker én de routes bewegen over de kaart. Door niet alle 3.000 routes op te nemen, blijft de hoeveelheid informatie in de video voor de kijker behapbaar. Zetten we het blikveld stil, dan kunnen we die 3.000 routes wèl allemaal laten zien op de kaart.


Animatie van 3.000 routes naar het GeoFort
Animatie van 3.000 routes naar het GeoFort

Je leert in deze serie een animatie te maken van 3.000 routes met behulp van onder andere de OpenStreetMap database en de OSRM routeplanner, PostGIS, TopoJSON en D3.js. In deel 2 gaan we aan de slag met de data.

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16